De geschiedenis van het visitekaartje

Wist u dat.. visitekaartjes in de 15e eeuw vooral gebruikt werden om een bezoek aan te kondigen? In die tijd was het ook echt een ”visite kaart”: een bediende bezorgde de visitekaart om het bezoek aan te kondigen en om te vertellen wat het doel van het bezoek was.

Ook werd de visitekaart gebruikt bij de ingang van een chique tent. Op vertoon van de kaart bepaalde de eigenaar of jij wel geschikt was om zijn café of restaurant te betreden.

Het visitekaartje zoals we dat nu kennen komt voort uit de behoefte van ondernemers in de Industriële Revolutie. Het werd noodzakelijk om contactgegevens met elkaar uit te wisselen. Het visitekaartje werd een uiting van je persoonlijkheid.

Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds een perfect hulpmiddel bij het netwerken.